Doggers schaak

Het schaakblog van Nederland

Over mij

Hallo ik ben John Bert. Ik ben al jaren betrokken als nieuwslezer en Voice over freelancer bij een lokaal radio en televisie station. Ik doe dit al ruim 15 jaren. Behalve het presenteren van het nieuws op de radio en de televisie wordt ik ook ingehuurd om mijn stem te gebruiken voor allerhande audio en visuele producten.
Om het professioneel aan te pakken zijn heel wat zaken die je zou moeten weten al eer je zou willen beginnen aan zo een werk keuze. Op mijn website vindt je de juiste artikelen die jou op weg kunnen helpen en ook om interesse op te wekken om in deze branche je baan te zoeken.

Eerste uitdaging

Het is een behoorlijk uitdaging om je te begeven op dit vlak van media communicatie. Ten eerste moet je een interesse hebben om je stem te gebruiken. En je mag je niet schamen ervoor. Je moet altijd zelfverzekerd zijn van je talenten. Ook behoor je een goede stemkleur te hebben die aangenaam is om naar te luisteren. Dat is zeer zeker goed voor de radio. Maar wanneer je voor de televisie zal verschijnen om daar het nieuws te presenteren dan behoor je ook wel degelijk goed te ogen. Het moet ook een plezier zijn om naar de presentator te kijken.

Algemene ontwikkeling

Wanneer jij van plan ben om je stem te gebruiken voor het presenteren van het nieuws ook al is het voor de radio of televisie behoor je ook een dosis algemene ontwikkeling te hebben. Daarom is het van belang dat je probeert om zoveel als mogelijk naar school te gaan veel te lezen en goed luisteren.

Waarom dit blog?

Ik ben dit blog gestart omdat ik mijn vrije tijd flink wat tijd besteed aan schaken. Ik vind dit heel leuk om te doen en omdat ik denk dat ik zelf best goed in ben, wilde ik dit blog starten.

Heel veel plezier met het lezen van mijn blog